Feniks Film heeft een overzichtelijke, gefaseerde aanpak voor het maken van een volledige film of is in te schakelen op een van de deelgebieden: regie, camera of montage
Aanpak

In een kennismakingsgesprek bekijken we het project en bepalen we gezamenlijk hoe het verhaal het beste verteld kan worden. Als het idee aanspreekt bespreken we het filmplan en de samenwerkingsstrategie. Globaal ziet het te volgen traject er als volgt uit;

  • 1 briefing
  • 2 idee
  • 3 storyboard / plan van aanpak
  • 4 filmen
  • 5 montage
Regie
Het is de kracht van Feniks Film om content op een aansprekende, authentieke manier naar beeld te vertalen, waarbij mensen centraal staan.
De projecten kunnen variĆ«ren van kleine intieme portretten, wervelende dansoptredens tot corporate films, van instructievideo’s of commercials voor bedrijven, overheid en onderwijs tot de registratie van grote (meerdaagse) events, waarbij Feniks Film een gespecialiseerd team van cameramensen, animators en editors samenstelt.
Camera
Of het nu een bedrijfsfilm, een programma voor televisie, internet of evenement betreft, het doel van Feniks Film is om de beelden er goed uit te laten zien. Beelden maken die raken, die mensen in beweging brengen of nieuwe dingen leren, dat is de kunst die Feniks Film verstaat.
Een andere passie is nieuwe technologie. Feniks Film volgt de nieuwste ontwikkelingen dmv workshops en trainingen en kan hierdoor de meest moderne middelen inzetten. En dat hoeft niet meteen de duurste oplossing te zijn, we gaan voor de beste keus.
Montage

De plek waar alles samen komt, waar het idee en de beelden een verhaal gaan vormen. Vaak maakt Feniks Film een combinatie van de specialisaties; regie – montage of camera – montage. Een voorbeeld van een specialisatie is het monteren op locatie bij evenementen.